Tijdens kunst- en cultuurmanifestatie Arcadia, het vervolg op Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018, brengt Leeuwarden UNESCO City of Literature het meertalige en gratis toegankelijke programma Uitgesteld geluk. Tijdens de honderd dagen van Arcadia, van 7 mei tot en met 14 augustus 2022, staat elke dag een nieuw verhaal centraal.

100 dagen, 100 verhalen

De verhalen worden steeds door een ander geschreven, op een originele manier verbeeld en op een onverwachte plek gebracht. Inspiratiebron is de Decamerone, het 14e eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest. De verhalen zijn hoopvol, pittig, humoristisch en soms ook erotisch. Ze behandelen liefde en waanzin, corruptie en natuurkracht. 

In Uitgesteld geluk staan vergelijkbare vragen als in de Decamerone centraal. Waar vinden we schoonheid tijdens en na de pandemie? Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? In 2021 worden honderd schrijvers gevraagd de verhalen te schrijven.

Foto: Mirjan van der Meer