Wil je tips en tricks om je publiek beter aan je lippen te laten hangen? Het geheim achter een goed gebruik van stiltes in je voordracht? Leeuwarden City of Literature en Tryater geven vanaf donderdag 23 september de vijfdelige workshopreeks Voordrachtskunst voor professionele schrijvers en dichters.

In deze workshopreeks onderzoek je spelenderwijs de mogelijkheden om een tekst over te brengen. Je gaat met acteur en theaterdocent Karel Hermans aan de slag met eigen teksten, poëzie of proza, in welke taal je maar wilt. In vier bijeenkomsten ga je ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen en waar je aan kunt sleutelen. Plezier en verbeeldingskracht staan voorop. Samen met jou gaan we in op houding, stemgebruik, interpretatie en theatertechniek. Dit is het gereedschap voor een goede voordrachtskunstenaar. Na de vier bijeenkomsten presenteren we op 14 oktober een gezamenlijke performance aan publiek.

Leeuwarden UNESCO City of Literature investeert in een professioneel literair klimaat in Leeuwarden en Friesland en organiseert deze workshopreeks, mede ontwikkeld door Explore the North, als onderdeel van het creative writing programme. Professionele schrijvers en dichters kunnen zich voor 18 juni aanmelden via de knop hieronder.

Deelname is gratis. We maken een selectie op basis van de aanmeldingen en laten in de week van 21 juni weten of je mee kunt doen. Ben je geselecteerd, dan verwachten we dat je aan alle bijeenkomsten deelneemt: de workshopavonden op 23 september, 30 september, 7 oktober en 13 oktober van 19.30 tot en met 22.00 uur en de presentatie op 14 oktober van 19.00 tot 20:00 uur. Locatie: Tryater, Oostersingel 70, Leeuwarden.

Wil je meer informatie? Neem contact op met Jan Gaasenbeek, programmacoördinator Leeuwarden UNESCO City of Literature, jan@leeuwardencityofliterature.nl, 06-11581617.

foto: Ruben van Vliet